Niniejszy handbook obejmuje instalację i korzystanie z systemu PC-BSD 8.2. Podręcznik wciąż jest w trakcie tworzenia. Niemniej jest to ciekawa pozycja dla osób chcących spróbować przyjaznej dla użytkownika i intuicyjnej wersji FreeBSD. Publikacja obejmuje 9 rozdziałów opisujących chyba każdy aspekt instalacji, konfiguracji oraz użytkowania PC-BSD. >>> The PC-BSD Handbook (en. ver.)
Krótki wywiad z Krisem Moore, założycielem i główny programistą PC-BSD. >>> Kris Moore interview
Fakt, ale wiesz, jeżeli ktoś planuje przesiadkę np. z Windowsa to chyba dobrze, że wyczerpują tak ważny temat jak nagranie obrazu pobranego systemu. A co z tłumaczeniem? Postępy czy brak czasu, chęci?
chłe, chłe - życie pełną gębą? Wiesz, kiedyś miałem odezwać się do Ciebie właśnie w tej sprawie, ale... sam nie wiem. Zabrakło czegoś. Myślę, że robisz coś naprawdę fajnego tłumacząc ten handbook. Możesz odezwać się do mnie via PW?
Dołączył(a): piątek, 19 sierpnia 2005, 00:27 Posty: 137 Lokalizacja: Gdańsk
Jak przetłumaczyć słowo "slice" czy to jest "plaster" czy to jest "segment dysku" tak jest w polskiej wersji podręcznika FreeBSD. przykład Tylko, że "segment dysku" można różnie rozumieć przynajmniej w języku polskim Określenie "plaster dysku" brzmi trochę śmiesznie.