Miałem problemy z instalacja pod 3.6, kilka dziwnych kombinacji z braku czasu i poszlo. 1.Zainstalowanie speedtouch-1.3,pozniej 1.3.1, pozniej z plytki od neostrady speedtouch-1.2 i ZZZL_3.012 2. Reszta konfiguracji jak w opisie.
Witam,
Kompilacja pakietu speedtouch-1.3 nie generuje pliku pppoa3. Próbowałem już z paczkami nowszymi i nadal jest to samo. Używam systemu BSD w wersji 3.8 i nie mam z nim za wielkiego doświadczenia.
Napisane: poniedziałek, 23 października 2006, 07:43
Dołączył(a): poniedziałek, 23 października 2006, 07:31 Posty: 26 Lokalizacja: Bydgoszcz
Mój pierwszy oficjalny post tutaj, więc najpierw chciałbym się ze wszystkimi przywitać - Cześć! (-;
Moje pytanie - czy znalazł już ktoś jakieś rozwiązanie na restarty neo co 24h? Przekopałem już chyba całego googla ( (-; ) próbując różnych konfigów ppp.conf i różnych 'trybów' ppp ( -background, -auto, -ddial ) i różniastych sposobów domowych ( cron -> co 24h kill ppp i połączenie na nowo ) i nic. Jak wstaję rano i widzę ten @#$@ modem na biurku, to już mnie krew zalewa a tym samym coraz częściej myśle o przesiadce na linuksa, w którym połączenie ładnie się restartuje i wszystko działa
masz tun0 w nawiasy wziete w pf.conf?
za http://cvs.openbsd.org/faq/pf/filter.html :
(...)The name of a network interface or group in parentheses ( ). This tells
PF to update the rule if the IP address(es) on the named interface
change. This is useful on an interface that gets its IP address via
DHCP or dial-up as the ruleset doesn't have to be reloaded each time
the address changes. (...)