Witam.Mam problem z tą oto kartą.Wyczytałem że mogę ndiswrapperem sterowniki "Zrobić" więc tak zrobiłem,wszystko ładnie,tworzę wirtualną wlan0. I wklepuję "ifconfig wlan0 up scan".Mijają 2 sekundy i system crashuje po czym reboot. Próbowałem zrobić z portów,ale po "make install clean" sypie mi "depends on removed if_watchdog in struct ifnet". Komputer nie ma możliwości podłączenia do internetu przez kabel. (router jest bardzo daleko od peceta) Bardzo proszę o pomoc.
P.S Mam jeszcze kartę sieciową realtek (przewodową) i na ndiswrapperze mi cyka dobrze.Jak zrobić by sterownik do niej ładował się automatycznie przy starcie systemu?
System:9.0-RELEASE
P.S #2 Podczas bootowania systemu i instalacji, wieszał się na agp0.Zniwelowałem to wpisem hint.agp.0.disabled=1. Czy może to tak zostać, i dlaczego się wiesza na tym?
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2008, 20:13 Posty: 778 Lokalizacja: PL
korni007 napisał(a):
P.S Mam jeszcze kartę sieciową realtek (przewodową) i na ndiswrapperze mi cyka dobrze.Jak zrobić by sterownik do niej ładował się automatycznie przy starcie systemu?
Cytuj:
Open /boot/loader.conf and add following lines to it, let say your module name is foo: foo_load="YES" # loads module "foo"